Marker

||.GOLDMUND.||    

Goldmund is mijn eigen groep, opgericht samen met Thijs Maas. We zijn vrienden en uitersten, en dat zijn precies de redenen dat we samenwerken. Thijs is meer van de kennis, ik van de ervaring; Thijs streept weg tot er iets moois overblijft; ik gooi klodders tegen de muur en kijk wat er blijft hangen; Thijs vindt dat ik nu te lang door typ, ik ben nog lang niet klaar. 

We schrijven en maken voorstellingen over dingen waar we niet uit komen. Tot nu waren dat: de strijd tussen lichaan en geest, in “Goldmund”. En de vervanging van god, in “Metaman”.
Nu heb ik in ‘De Heelalbeuker’ met Thijs als ondersteuner mijn verhaal over Maarten van Roozendaal, mijn oom verteld. Een voorstelling, gemaakt om er achter te komen hoe erg iemand weg is, als hij dood gaat. 

DE HEELALBEUKER

theater de krakeling

orkater/korzo 2014

regie SANNE NOUWS// tekst WILKO STERKE dramaturgie THIJS MAAS spel LOTTIE DE BRUIJN muziek THIJS MAAS EN WILKO STERKE // vormgeving NELLI BODT

>>>Voorstelling


Een muzikale voorstelling in een donkere kroeg midden in de stad, voor kinderen en volwassen. Met veel muziek en flarden van liedjes van Maarten van Roozendaal, op wie het verhaal is geïnspireerd.
Een gevaarlijke, maar vrolijke oom sleurt zijn neefje uit een veilige, groene tuin en neemt hem mee naar ‘de Tussenwereld’; de wereld die van verhalen is gemaakt. Nadat hij hem laat zien hoe je tranen in ogen wakker kan maken, hoe de zee werkt en waar de tralies zitten die de mensen voor zichzelf hebben gebouwd, verdwijnt hij plotseling en weet het jongetje niet meer waar zijn tuin is.
Samen met een muzikant, een barman en zijn vriendje MOS, een drone, gaat hij op zoek naar oom Christoffel en probeert hij de uitgang van de tussenwereld te vinden. Als dat al kan.
Te zien in het souterrain van Theater De Krakeling.
Mede mogelijk gemaakt door, en met dank aan Theater De Krakeling.
||.GOLDMUND

orkater/korzo,2014

orkater/korzo 2014

regie TITUS TIEL GROENESTEEGE // choreografie JASPER VAN LUIJK // muziek KLAAS VAN DONKERSGOED // dans REUT AVIRAN YELI BEURSKENS DOMINIK FEISTMANTL // vormgeving TATYANA VAN WALSUM

>>>Voorstelling

Thijs Maas en Wilko Sterke ontdekten dat zij hetzelfde lievelingsboek hebben: Narziss en Goldmund, het meesterwerk van Hermann Hesse. Samen met choreografietalent Jasper van Luijk geven deze muzikale theatermakers vorm aan het klassieke boek

over de strijd tussen lichaam en geest. In hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling zal popmuziek net zo dromerig of hard kunnen worden als de personages in het boek. Thijs Maas en Wilko Sterke ontdekten dat zij hetzelfde lievelingsboek hebben: Narziss en Goldmund, het

meesterwerk van Hermann Hesse. Samen met choreografietalent Jasper van Luijk geven deze muzikale theatermakers vorm aan het klassieke boek over de strijd tussen lichaam en geest. In hun eerste gezamenlijke muziektheatervoorstelling zal popmuziek net zo dromerig of hard kunnen worden als de personages in het boek.


>>>trailers


>>>TRAILE>>>muziek

>>>TRAILER

>>>recensies

>>>RECENSIES||.METAMAN

orkater coproductie 2016 

orkater/korzo 2014regie TITUS TIEL GROENESTEEGE // koor MILAN SEKERIS MYRTHE NUBER EMMA LINSSEN BAS VANDENDRIESCHEN ANNE REITSMA CARMEN VAN MULIER SASCHA BORNKAMP // vormgeving JANNE STERKE

>>>Voorstelling

Eens in de twee jaar komen Wilko Sterke en Thijs Maas bij elkaar om te kijken hoe de zaken er voor staan. Ze analyseren zichzelf en meteen maar even de hele mensheid. Vorige keer waren ze op zoek naar ‘het raadsel van de eeuwige dubbelheid’. Nu denken ze alleen nog maar: “Tja.” Waarom nemen we onszelf eigenlijk zo belachelijk serieus? Dat kan niet goed zijn. Daar komen ziektes van. Of erger.

Met een koor van acht jonge acteurs reizen ze het land door om de mensheid te bevrijden van zijn hoogmoed. En roepen ze en passant een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat. De helikopter die je komt redden van het idee dat je het gaat maken. De man die een peer eet als je boos bent, en je uitlacht als je dat verdient.
>>>trailers

>>>TRAILER

>>>recensies

>>>RECENSIES

HAARLEMS DAGBLAD**** 
’Metaman’ is opnieuw een door filosofische vragen gestuurde voorstelling, waarin alles klopt."
De tekst is hier en daar briljant: ogenschijnlijk simpel, maar over elke zinswending is nagedacht. Het lijkt over niets te gaan, maar in wezen gaat het over alles.
Ze worden ondersteund door een koor van acht jonge acteurs die fantastisch kunnen zingen en en passant ook de nodige rollen op zich nemen.
Een slimme, mooi gemaakte productie die nog eens het belang van Orkater als kweekvijver voor jong talent onderstreept lees hier
THEATERKRANT*** "De vormgeving is beeldschoon, de muziek en het koor, bestaand uit drie mannen en vijf vrouwen, is betoverend." lees hier
VOLKSKRANT** 

Marker